Hvad er standbystrøm?


Standby-forbruget er den strøm, apparatet bruger, selvom du har "slukket" på apparatets egen afbryder og ikke bruger apparatet. Årsagen til standby-forbruget er apparatfunktioner, der kører hele tiden uden brug (f.eks. ur eller programfunktioner til overvågning,) og tab af strøm i strømforsyninger. De fleste elektriske apparater har et standbyforbrug – de står hele tiden klar, med strøm. Standby er ofte en rigtig ”strømtyv”.
 
Standbyforbrug skyldes, dels strømforsyningens ringe effektivitet og kvalitet samt den måde, det elektriske apparat er konstrueret på. Standby strømspild, udmynter sig ofte i varme, som er rent spild.
 
 

 

Hvad er de milijømæssige konsekvenser af standbystrøm spild?

  • 1% af hele verdens CO2 udslip skyldes standbystrøm, og 10-15% af husholdningernes samlede elektricitetsforbrug udgøres af standbystrøm.
Ved reduktion af standbystrømmen er DU meget hurtigt og effektivt medvirkende til, at forbedre verdens miljø!

 

Hvad koster Standby strøm spild?


En typisk familie i Danmark, bruger formodentlig mellem kr. 2.000-2.500 årligt på standbystrøm. Virksomheder bruger væsentligt mere.


 

Hvordan kan jeg begrænse mit standby forbrug?


Du kan slukke på hovedkontakten til dit apparat. Så skal du starte det igen, når du skal bruge det.
 
Men du kan også bruge ZZzeros produkter – der behøver du ikke slukke hovedkontakter, du har en besparelse uden, at du mister bekvemmeligheden!Eksempler på standby strøm forbrug - og besparelser:


I tabellen nedenfor, kan du se hvad udvalgte apparater typiske bruger af standby strøm - og en besparelse med ZERO Powersaver.

Bemærk at det kun er eksempler, og at forskellige mærker og brands har forskelligt standby forbrug.

 

*) Middeldata er fra NRGI Elselskaberne i Danmark, SEAN-NVE, Energitjensten.
**) Forudsætninger for beregning: 220 arbejdsdage med 16 timers standby tid og 145 dage med 24 timers standby tid.


 

Hvad siger lovgivningen om standby strøm?


EU – kommissionen har stort fokus på området og har lovgivet omkring tilladt værdi, via  KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1275/2008 af 17. december 2008.
Det betyder, at  Standby-forbruget i nye apparater bør højst være 0,5 W. Det er en svær grænse for rigtig mange apparater. Typisk anvender apparaterne i de danske husholdninger, fx printere, modems og fjernsyn, mellem 3 - 15 W i standby-forbrug.
 Rigtig mange producenter er ikke helt opdateret på disse krav.
 
ZZzero’s teknologi kan løse problemet en gang for alle – vores teknologi opløser standby forbruget til ”nul” for apparatet.
 
 
 Ønsker du at høre mere om, hvad ZZero's teknologi kan gøre dig og dit hjem? Kontakt os her.
 
 


Vil du vide mere - og har du lyst til at få gode råd en gang imellem?Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her - du kan til enhvertid melde dig fra, det lover vi!